Ggd informatie

Een tatoeage wordt met inkt op de huid geprikt. Een schoonheidspecialiste kan zogenaamde `permanente make-up aanbrengen, dit is eigenlijk ook tatoeage. Bij een piercing wordt de huid met een naald doorboord. Daarna worden ringen of staafjes in de doorboring aangebracht. Gaatjes in oren en neuzen zijn de meest voorkomende voorbeelden van piercing. Bij het maken van een tatoeage of piercing kunnen complicaties ontstaan, zoals infecties, allergische reacties, abcessen en vorming van littekenweefsel.

Wat doe je eraan?

Tatoeeer nooit jezelf. Zoek een betrouwbare studio, waar hygienisch gewerkt wordt, waar het schoon is en waar je terecht kunt met je vragen over de behandeling. Let er op dat er steriele materialen worden gebruikt, zoals wegwerp-injectienaalden. Alle produkten die in contact komen met de huid moeten voor eenmalig gebruik zijn. Ook de inktpotjes moeten nieuw zijn. De behandelde huid mag niet met de handen worden aangeraakt door degene die de tatoeage of piercing aanbrengt. Ringen en staafjes moeten van geschikt materiaal zijn, zoals chirurgisch staal, goud of platina Een goede tatoeage gaat als volgt:

*De huid wordt gereinigd en geschoren *De huid wordt gedesinfecteerd *Er wordt vaseline aangebracht De inkt wordt ingebracht met behulp van naalden De tatoeage wordt afgedekt met luchtdoorlatend verband Na 2a3 uur kun je het verband verwijderen en de wond wassen met water en zeep. Na de behandeling:

De wond heeft een aantal dagen nodig om te herstellen. Ga niet zwemmen of zonnebaden. Als er iets mis gaat, je wondjes niet genezen of er ontstaan ontstekingen of korsten, ga dan naar je huisarts.

Preventiebeleid Het maken van een tatoeage of piercing gebeurt niet onder medische verantwoordelijkheid, dus er mag geen verdoving gegeven worden. Om een tatoeage of piercing te laten aanbrengen moet je volwassen zijn. Mensen die onder invloed zijn van alcohol of drugs worden niet geholpen. Voordat een piercing wordt aangebracht moet je een formulier ondertekenen waarop informatie en vragen staan. Met dit formulier geef je toestemming voor het maken van een piercing.

Home - www.bulldeco.nl