Wat is glasgraveren:  

Glasgraveren heeft toch een bijzonder charme omdat je van allerlei standaardproducten prachtige en uniek voorwerpen kunt maken. Niet alleen drinkglazen en dat hoeven beslist geen dure te zijn maar ook karaffen, sierflessen, vazen, champagnekoelers, spiegels enzovoort, kunnen gegraveerd worden.    

Het komt waarschijnlijk ook bij u voor dat voor een receptiebezoek vlug een "niet-blijvend"cadeau wordt uitgezocht, zoals een bos bloemen. U zou best met een ander cadeau in de hand willen staan, maar tijd ontbreekt.

 Zo heb je altijd een persoonlijk cadeau, het gekozen motief kan namelijk specifiek op de ontvanger worden afgestemd. Je zult ervaren dat een gegraveerd cadeau altijd goed in de smaak zal vallen bij anderen. Heel veel afbeeldingen kunnen gebruikt worden.

Enkele voorbeelden zijn: afbeeldingen op geboortekaartjes of trouwkaarten, bedrijf- en/of verenigingslogos, kleine kindertekeningen (ouders respectievelijk grootouders zijn daar dolblij mee) of een eigen tekening, familiewapens, afbeeldingen van auto of gebouwen, foto van uw huisdier. En zo kun je nog uren doorgaan zoveel verschillende mogelijkheden zijn er wel op te noemen.

Zo moet je er ook altijd op letten wat voor afbeelding je wilt kiezen en waar je het op wilt zetten. Een champagneglas bijvoorbeeld vraagt nou eenmaal om een kleinere afbeelding dan een bierpul. Een kleine spiegel kan ook anders gevuld worden dan een grote spiegel.Elk graveerwerk is uniek.

Zo kan het dus voorkomen dat als je 10x hetzelfde embleem graveert. Ze net alle 10 iets anders zijn. In hoofdlijnen zijn ze allemaal hetzelfde maar hele kleine details kunnen verschillen. Deze verschillen zie je meestal niet op het eerste oog. Maar ja dat is natuurlijk met alle oude ambachten die voornamelijk uit handwerk bestaat.

Home - www.bulldeco.nl