Tattoo tips

 

Neem nooit een Tatoeage als je jonger bent dan 18jaar .....Waarom?? Omdat de meeste personen beneden de 18 jaar nog geen juiste keuze hebben genomen in hun richting van een baan.Een tattoo kan in bepaalde branches niet. o.a. dokter,slager,winkelpersoneel enz enz....

Besef dat een Tattoo niet tijdelijk is en dat je hiermee je verdere leven moet rond-lopen, dus voordat je er een laat zetten moet het duidelijk zijn welke je wilt... Is er nog enige twijfel??? NIET DOEN !!!! Neem dan eerst weer rustig de tijd en denk er nog eens een jaartje over na voordat je het weer besluit te gaan doen.

Ga van te voren diverse Tattoo shops langs om te kijken bij welke shop jij je Tattoo wilt laten zetten.... Bekijk eventuele foto's die zijn gemaakt bij anderen om te beoordelen of hij/zij een tattoo bij jou mag plaatsen..Iedere Tattoo specialist heeft een eigen stijl !!

De meeste tattoo shops die werken met afspraken door de drukte die er is als je een afspraak maakt bij een shop moet je er ook rekening mee houden dat je vooraf een klein gedeelte betalen moet. Waarom?? Het gebeurd maar al te vaak dat er mensen een afspraak maken en hem niet nakomen. Deze tijd die uitvalt bij de shop is dus een inkomstenvermindering, dus hebben zij deze maatregel in acht genomen.

Als je hebt besloten bij welke shop jij je Tattoo wilt laten zetten kun eventueel een afspraak maken, omdat de Tattoo steeds meer een modetrend is zijn de shops vaak overvol en zijn er soms wachtlijsten van zo'n twee maanden..

De dag van het plaatsen breekt aan.......Nu is het belangrijk om geen alcohol te nuttigen, ook het gebruik van drugs is ten zeerste af te raden. Alcohol heeft vervelende gevolgen voor je omdat je bloed dun word en je tijdens het plaatsen van de tattoo meer bloed verliest....tijdens het verliezen neemt het bloed ook inkt mee naar buiten toe wat de Tattoo op den duur eerder zal doen verbleken....

Eet goed van te voren, de meeste mensen worden tijdens het aanbrengen van de tattoo en beetje licht in het hoofd (spanningen voor het plaatsen van de tattoo)de grootste fout is dat de mensen van te voren weinig tot niets hebben gegeten.

Bedenk van te voren waar en hoe hoog of laag je de tattoo wilt, voordat je door een ander laat kiezen waar hij het mooiste staat. Een tattoo neem je voor jezelf.

Drink een uur van te voren 1 glas appelsap op om het bloed iets dikker te maken zodat er weinig bloedverlies optreed die de inkt uit de huid zullen drukken.

Houd je goed aan de regels die je mee krijgt bij je shop, hierin staat precies vermeld hoe en wat je moet doen om de tattoo tot de juiste genezing te brengen. Denk nu niet het zal wel mee vallen, maar volg de instructies op zoals ze beschreven staan.

Er zijn tegenwoordig vrij veel mensen die zo veel van elkaar houden dat ze hebben besloten om de naam van de ander op de huid te laten zetten, maar er zijn ook zoveel mensen die weer in een tattoo shop komen om de naam van de ex er weer af te laten halen doormiddel van een coverup....dat is zonde, weet waar je aan begint en laat niet op deze manier zien aan de ander hoeveel je om hem geeft. Ben je er zo zeker van dat jullie voor eens en altijd bij elkaar zullen blijven dan kun je gerust een naam laten zetten.

Ook op internet zijn er diverse sites te vinden die jawel gratis originele ontwerpen aanbieden en die jij dan kunt gaan plaatsen bij een shop.

Ben je er niet echt uit of je nu wel of geen tattoo wilt maar de overhand neemt toe naar ik wil wel, dan kun je ook eens proberen om een plak tattoo op de plaats neer te plakken waar jij over denkt een tattoo te nemen. Waarom?, zo kun je misschien even aan het idee wennen dat er straks een plaatje zit als je hem dan een dag of wat dragen gaat en je hebt niet iets van ik stoor mij hieraan, dan is het voor jou een pluspunt om een keuze te gaan maken.

Er zijn van die mensen die ineens de gedachten hebben van "ik wil een tattoo" deze mensen willen hem dan ook het liefst zo snel mogelijk hebben, zij kijken eens in hun knip en komen er dan achter dat zij niet meer te besteden hebben dan b.v. 190,-.toch staat zijn/haar besluit vast en zoekt een tattoo uit voor 190,-. Er is een roosje en ja hoor die neemt hij/ zij..terwijl er in zijn/haar hoofd een heeeel ander plaatje zit maar ja heeft er geen geld voor... Wees verstandig en kijk eerst naar een tattoo die je wilt hebben dan naar de prijs en loop dan eventueel de shop weer uit...conclusie: je weet wat je wilt, kunt er rustig voor sparen en spijt zul je er dan niet snel van krijgen, maak een afspraak en hop weer iemand blij...

Is er nu een tattoo die jij erg mooi vindt maar je stoort je bijvoorbeeld aan een zon of een kleur bij die tattoo, geen paniek....overleg met de tattoo artiest hoe jij het liever wilt hebben dan lossen zij dit voor je op.

Heb jezelf een idee voor een tattoo maar je kunt hem niet op papier zetten loop dan eens een shop binnen en vraag die persoon het ontwerp wat jij in je hoofd hebt uit te tekenen.Overleg samen wat de prijs zal zijn en er kan geprikt worden.

Oordeel pas wanneer de tattoo als "klaar" is gegeven.

Mobiele telefoons kun je beter even uitschakelen bij binnenkomst in een tattoo shop.Het is heel vervelend voor de Tattoo artiest om steeds die verschillende melodietjes aan te moeten horen.Hou hier even rekening mee!!

De meeste shops waarderen het niet echt wanneer je met kleine kinderen de zaak inloopt, er zijn mensen die met kinderwagen en al een tattoo uit komen zoeken.Zowel voor jou,de medemens, de kleine zelf en de Tattoo artiest is het niet echt prettig. Laat die kleine lekker thuis dan heb jezelf ook alle tijd om een keuze te maken welke tattoo je wilt hebben en je stoort er verder ook nog eens niemand mee!!

Het is heel vreemd maar in de zomer zijn er de meeste mensen die een Tattoo laten zetten..natuurlijk ze kunnen er trots op zijn dat is een ding wat zeker is. Het nadeel van de zomer is "de zon" gemiddeld 11 dagen staat ervoor de genezing van de Tattoo.Tijdens de genezing mag de tattoo niet bloot gesteld worden aan de zon. Als je een Tattoo in de wintertijd laat plaatsen heb je enorm veel voordelen.

Doet het pijn ? JA. Hoeveel het pijn doet hangt af van de pijngrens van jou, krimp je alleen al van de gedachte aan een naald in elkaar of kun je goed zien hoe een ander zich pijn doet. Verder maakt het heel veel uit waar de tatoeage gezet wordt, als vuistregel geld hoe minder ruimte er zit tussen de onderliggende beenderen en de opperhuid des te gevoeliger het is. Ergo: op een vrouwenborst is het minder gevoelig dan bij een man, de tepel niet meetellend. Een uitzondering vormt eigenlijk de plaatsen met zweet en talgkliertjes aan de oppervlakte. (binnenkant arm etc.)

Hoe diep gaan die naalden ? De naaldjes gaan ongeveer 1 tot 1˝mm onder de huid. Dit is afhankelijk van de huiddikte, dit hangt weer af van de persoon en het lichaamsdeel waar de tattoo wordt gezet. De bil heeft een dikkere huidlaag dan bijvoorbeeld een borst.

Wat kost het ? De kosten lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van grootte en ingewikkeldheid van het ontwerp, en de kosten van het gebruikte materiaal. Soms komt het voor dat de invulling van vlakken niet in een keer goed gaat en een tweede keer gedaan moet worden, deze kosten zijn daarin verwerkt. Om een idee te geven: een tatoeage van 8x8cm kost tussen 100,= en 200,= de grotere vanaf 200,= tot ....

Bestaan er tijdelijke tatoeages? NEE. Ondanks wat enkele cosmetische figuren op televisie beweren: NEE. Hooguit dat een oog of lip lijn minder diep gezet wordt en dan door het natuurlijk proces langzaam aan vervaagd, maar dit vervagen gaat niet over de hele lijn gelijkmatig. Er zijn dus perioden dat je zwaar voor paal loopt met een gedeeltelijk vervaagde lijn en helemaal verdwijnen zal denk ik niet gebeuren, op wat voor basis de kleurstof dan ook gemaakt wordt.

Betaat er een leeftijdsgrens voor tatoeages? JA. Minimaal moet je 18 jaar zijn (of 16 jaar aan de hand van Pa of Ma ) De leeftijdsgrens is gesteld enerzijds juridisch (18 jaar is voor de wet volwassen) anderzijds is het lichaam en de psyche voldoende ontwikkeld om verantwoord een keuze gericht op het lichaam te maken, dus liever 18 jaar zonder Pa of Ma.

Wat is de genezingstijd van een tatoeage? Bij een tatoeage wordt de opperhuid beschadigd als bij een stevige schaafwond. Net als bij zo'n schaafwond duurt het ongeveer een dag of tien voordat die beschadigde huid (met korstjes en al) vervangen is door een nieuw (dun) huidje. Een en ander is afhankelijk van de persoonlijke properheid en leefwijze. (roken en alcohol hebben invloed)

Hoelang duurt het om een tatoeage te zetten? Dit is afhankelijk van de grootte en ingewikkeldheid van het ontwerp. Om een ideen te geven een tatoeage van 8x8cm duurt ongeveer 45min een rugpartij een paar maanden (verschillende sessies van twee uur).

 

Home - www.bulldeco.nl