De meest gestelde vragen.

Een van de meest gestelde vragen is: Doet het zeer ? Helaas wel. Er word door de opperhuid heen met een 'naaldje' in de lederhuid geprikt om een afbeelding te maken. Een ieder ervaart dit anders, omdat iedereen een andere pijndrempel heeft. Bij vrouwen is deze hoger dan bij mannen, dit is niet alleen een praktijk voorbeeld, maar zelfs wetenschappelijk bewezen!

Waar is de minst pijnlijke plaats? Alle erotische plaatsen en waar je 'kietelig' bent zijn het gevoeligste. De minst pijnlijke plaats is de bovenarm en de meest pijnlijke, daar wil je waarschijnlijk zelfs niet eens getatoeŽerd worden. Het blijft echter individueel. Ik vond het op mijn borst pijnlijker dan op mijn schouder maar er zijn mensen die dit net andersom ervaren.

Wat is er pijnlijker de lijntjes of het kleuren? Over het algemeen zijn de buitenlijntjes het pijnlijkst maar deze zijn ook het snelste klaar. Het schaduwen of kleuren is minder, dit komt omdat dat met meerdere naaldjes gebeurt waardoor de druk per vierkante centimeter minder is, het klinkt onlogisch maar is waar.

Hoe komt het dat het lijkt te wennen na verloop van tijd? Je eigen lichaam maakt namelijk door de stress, adrenaline en endorfine aan (dit zijn hormonen). Dit duurt echter 15 tot 20 minuten voor het werkt en blijft plus minus 3 uur op niveau, hierna wordt dit niveau geleidelijk aan minder en dus weer pijnlijker.

Ik hoorde laatst in het cafť van een kennis dat die helemaal niets gevoeld had. Is dit mogelijk? Neen, helaas niet, je voelt altijd wel wat.Besteed geen aandacht aan al die indianenverhalen in het cafť. Zelfs de grootste, stoerste voelt wat, alleen iedereen ervaart het anders, er zijn zelfs mensen die het lekker vinden??

Ik weet dat ik een lage pijngrens heb, is er iets wat ik er zelf aan kan doen? Zorg dat je een beetje uitgerust ben, na een vermoeiende dag vol stress op het werk, of een hele nacht stappen, is je lichamelijke weerstand natuurlijk ook minder! Zorg ervoor dat je ook normaal (goed) gegeten heb! Je laten tatoeŽren kost namelijk verschrikkelijk veel energie.

Komt het wel eens voor dat er iemand flauw valt? De ervaring leert dat die enkeling die flauw valt (hoef je jezelf echt niet voor te schamen, het overkomt zelfs de grootste) vaak te wijten is aan te weinig of niet eten! (dus goed eten voor je je laat tatoeŽren)

Kan ik iets nemen om er minder van te voelen? Het gebruiken van alcohol of verdovende middelen is echt af te raden. Alcohol; verdunt het bloed, hierdoor moet er vaker en langer op de zelfde plaats getatoeŽerd worden, logisch dat je dan ook meer voelt. Drugs; verwijden de bloedvaten met hetzelfde gevolg als bovenstaande. Deze kunnen ook je waarnemingen en prikkels versterken! (let wel pijn is ook een prikkel). Pijnstillers; van te voren innemen helpt volgens mij ook niet. Let wel aspirine heeft zelfs ook een bloedverdunnend effect. Ik weiger categorisch mensen onder invloed te tatoeŽren.

Ik gebruik bloed verdunners, kan ik me toch laten tatoeŽren? Dit is geen probleem. Je kunt eventueel UITSLUITEND NA OVERLEG met je behandelend arts vragen een dag ervoor iets minder in te nemen of over te slaan. NB doe dit niet uit eigen beweging!!!!!!

Ik ben diabeet, is dit een probleem? Neen, zeker niet voor het tatoeŽren, mits dit uiteraard hygiŽnisch gebeurt en de tatoeŽerder zich houdt aan de richtlijnen van de NBT of GG en GD en ook door deze instantie gecontroleerd word. Wat erg belangrijk is en dat moet je zelf doen, is er op letten dat je de nazorg tot op de letter volgt zodat er geen complicaties naderhand op kunnen treden.

Ik heb een allergie? Ik werk met een niet-chemische verf en reacties hierop heb ik zelden mee gemaakt, maar als je toch twijfelt, zou je er voor kunnen kiezen om je tatoeage in te laten schaduwen in plaats van kleuren. Twijfel je nog, vraag het gerust aan je arts. Dit laatste geldt voor alle andere ziektes of aandoeningen. Het is wel belangrijk dat je de tatoeŽerder er voor het tatoeŽren van op de hoogte stelt.

Ik wil een tijdelijke tatoeage, bestaat dit? Moeilijk, ik zou het niet doen. Ik heb het al meegemaakt dat iemand met een tijdelijke tatoeage toch nog een "restje" had staan. Buiten dat, een tijdelijke tatoeage verdwijnt niet in eens maar duurt een paar jaar voor dat het weg is. Met andere woorden het blijft maar kort mooi en je loopt nog een paar jaar voor schandaal. Beter is het te testen of je het leuk vind met een 'henna' of plaktatoeage.

Ik moest van die andere tatoeŽerder het verband, doekje of folie al na 2 uur verwijderen? Dit is ook mogelijk, er zijn verschillende methodes van nazorg. Meestal zijn die gebaseerd op de ervaringen van de tatoeŽerder zelf. Ik pretendeer niet dat mijn nazorg de beste is, maar ik heb verschillende methodes en zalven op mijzelf uit geprobeerd en ben tot de conclusie gekomen dat wat ik aanbeveel, zelf het prettigste vind. Vanuit dit standpunt kan je een conclusie trekken:

Ik ben nog geen 18 , kan ik me laten tatoeŽren? Ik wil in principe niet onder de 18 tatoeŽren, maar als de ouders het goed vinden en mee komen, wil ik tot 16 jaar zakken, maar absoluut niet jonger! Stel dat je nog een groeistuip krijgt, dan heeft dat roosje in een keer wel een hťťl lang steeltje, of dat dolfijntje wel een heel raar staartje!

Kan ik mijn tatoeage laten verwijderen? Ja dit is mogelijk, dit gaat met behulp van een laserapparaat.De ingekapselde verfdeeltjes worden door de laser kapot geschoten, waardoor ze op natuurlijke manier uit het lichaam verwijderd worden. ALLEEN de medische wereld is er nog niet over uit of dit laatste ook daadwerkelijk gebeurt: het is namelijk zeer goed mogelijk dat er ook pigmentresten in de lymfe knopen opgeslagen worden en wat hier na verloop van tijd mee gebeurt is nog niet bekend.

Dus het blijft een zaak van goed nadenken "bezint eer ge begint". Bij twijfel kan je beter je tatoeage uit stellen tot je het wel zeker weet! Het is echt niet slim om impulsief te besluiten tot het nemen van een tatoeage. Je kan beter een afspraak maken, dan heb je ook nog even de tijd om er over na te denken en mocht je alsnog besluiten het niet te doen, geen probleem, maar vergeet dan a.u.b niet af te bellen!!!!! Laat je niet afschrikken door het hele verhaal over "de pijn" want anders zouden er nooit zoveel getatoeŽerde mensen rondlopen. Als je er echt zo graag eentje wil hebben, valt het best wel mee.

KEEP THE WORLD BEAUTIFUL, GET TATTOOED !

 

Home - www.bulldeco.nl