Verzorgings adviezen

Op de eerste plaats durf vragen te stellen over de hygiŽne in de Tattoo shop.

Voor dat de tatoeage gezet wordt moet de huid ontsmet worden met alcohol. Diegene die de tatoeage aanbrengt moet wegwerphandschoenen dragen. Vlak voor het begin moeten de naalden pas in de machine gezet worden. De naalden moeten of in een steriele houder bewaard worden en de shop moet beschikken over een autoclave om de naalden te steriliseren of nog beter is het als de naalden voor elke tatoeage nieuw uit de steriele verpakking komen dat geldt ook voor de tubes. Dit brengt voor de shop wel extra kosten met zich mee maar is wel de beste oplossing. Alle produkten die in contact komen met de huid moeten maar voor eenmalig gebruik zijn, die na elke klant vervangen dienen te worden. Ook moet je er op letten dat de tatoeŽerder de zalf niet met de vingers maar met een steriele spatel opbrengt. Na het zetten van de tatoeage dient de huid nogmaals met alcohol te worden ontsmet ook dient de huid te worden afgedekt. Als je thuis komt moet de huid goed gewassen worden met water en zeep om de verfresten te verwijderen en de huid te reinigen. Ook moeten de inktpotjes die gebruikt worden na gebruik worden weggegooid en niet hergebruikt. Ook is het raadzaam om de huid de eerste dagen na het zetten van de tatoeage niet bloot te stellen aan de zon en er niet mee te gaan zwemmen.

Let er ook op dat er niet gerookt wordt tijdens het zetten van de tatoeage. De eerste indruk moet een goede zijn. Bij twijfel altijd afzien van het zetten van een tatoeage. Als er in een shop overvolle afvalemmers staan volle asbakken, en lege of halfvolle flessen drank rondzwerven bedenk je dan nog eens. De studio moet zo ingericht zijn dat het reinigen ervan zonder moeite kan plaats vinden. Als je na dit alles de indruk hebt dat je eerder bij een tandarts op bezoek gaat dan bij een tattoo shop bedenk dan dat je gezondheid altijd op de eerste plaats komt.

Wist je trouwens ook dat je na het zetten van een tatoeage of een piercing 1 jaar geen bloeddonor mag zijn? Dit alles om de kans op een overdraagbare ziekte te voorkomen. Wees dus kritisch het is je eigen lichaam !!!!!

Als er dan toch wat mis gaat en je wondjes genezen niet snel of met korsten of ontstekkingen aarzel dan niet en consulteer een arts. Waarschuw ook de shop. Maar bedenk wel je bent zelf ook verantwoordelijk voor een goede genezing. Dus houdt je aan de adviezen die je gekregen hebt en volg deze strikt op. Veel Plezier met je tattoo.

 

Home - www.bulldeco.nl